Blåmuslingesuppe

Opskrift blåmuslingesuppe, blåmuslingerIngredienser
1-2 kg blåmuslinger
3-4 gulerødder
1-2 pastinakker
2 løg
1 fennikel
3-4 fed hvidløg
En flaske tør hvidvin
2,5 dl fløde

Hvis du vil imponere med din mad, så server en blåmuslingesuppe. Den smager ikke kun formidabel, en blåmuslingesuppe ser også beundringsværdigt ud. Så, hvis du skal score damen, eller bare skal imponere venner, så kan din blåmuslingesuppe blive et samtaleemne til mange kommende arrangementer. OBS, en madforgiftning eller diarré-orgie på dit toilet kan også hurtigt blive til et samtaleemne. Dvs., hvis du ikke overholder de højvigtige forholdsregler under tilberedningen af blåmuslingerne, kan det gå grueligt galt. Så følg denne opskrift nøje.

Det største arbejde er klargøring af blåmuslingerne. Hæld dem over i vasken eller en balje med koldt vand. Ta en blåmusling op ad gangen. Brug en børste eller kniv til at rense blåmuslingen. Alger og ”skæg” skæres af. Tjek om blåmuslingen er lukket. Hvis den er åben, så bank på døren for at se om der er nogen hjemme. Hvis blåmuslingen lukker, så tror den du er manden fra TV-licens og åbner først når den bliver kogt. Hvis den ikke lukker, så har den enten betalt TV-licens eller også er den død. Vi går ud fra, at det er kendsgerning nr. 2, dvs. du skal kassere denne blåmusling.

Varm hvidvinen i en gryde og kom blåmuslingerne i. Kog dem i få minutter indtil muslingerne åbner sig. Hæld muslingerne over i en si med et rent klæde for at filtrere evt. snavs og småsten fra. Suppedasen skal gemmes, så hæld det over i en gryde og ikke i vasken. Det våde klæde kan du til gengæld smide direkte i vasken, da det lugter som et par dage gamle brugte dametrusser.
Nu, skal du igen sortere de kogte blåmuslinger. De muslinger som fik det for varmt inde i skallen og derfor åbnede døren for alligevel at betale TV-licensen, dem må du godt spise. De blåmuslinger som ikke åbnede døren, var sikkert døde inden de blev kogt, og skal naturligvis kasseres.
Skær fennikel, gulerødder, pastinakker, løg og hvidløg i tynde striber. Kan evt. laves på rivejern. Svits det hele i lidt olivenolie. Hæld den filtrerede muslingesuppe over og lad det koge i et par sekunder. Smag til med fløde og salt. Kom til sidst muslingerne i og varm det hele op.

Kan med fordel krydres med frisk timian eller rosmarin.

1 kommentarer:

Pia Haun 5. januar 2013 kl. 21.57  

Hæ hæ... tak for det billige grin, selvom billedet af dig i dametrusser, har meget svært ved at forlade min nethinde ;-D

Jeg har i dag været ved min fiske-puscher i Bønnerrup, hvor de havde blå muslinger. Øv... jeg købte dem dog ikke, for har aldrig lavet en suppe og slet ikke havde nogen ideer. men næste gang...

Faste læsere

Madblogstoppen

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP